Electrolytes (300g) - GoldTouch Nutrition

181 kr
elect/300g
In stock
+

Elektrolyter är kemikalier som finns i kroppen. De bildar joner (elektriskt laddade partiklar) när de löses upp i kroppsvätskor. Dessa joner bär på den energi som är nödvändig för många funktioner som håller Dig vid liv, bland annat hjärnans normala funktion, nervernas och musklernas funktion samt bildandet av ny vävnad. De främsta elektrolyterna i kroppen innefattar kalcium, magnesium, mangan, kalium, natrium, fosfat samt klorid. Varje elektrolyt har en specifik roll i Din kropp: Kalium hjälper till att bibehålla en normal hjärtrytm, bidrar till en fungerande nervfunktion och reglerar blodets glukosnivåer. Kalcium är en nyckelkomponent för skelettet och tänderna samtidigt som det hjälper mot muskelsammandragningar, nervsignalering samt blodkoagulering. Klorid hjälper till att bibehålla ett hälsosamt pH-värde genom att balansera syrlighet med alkalinitet.

Vårt elektrolyttillskott är fullproppat med kalium, magnesium, kalcium, mangan, krom och zink vilka förser kroppen med energi under intensiva träningspass samtidigt som de innehåller många antioxidanter och vitaminer som hjälper Dig att bibehålla en hälsosam diet samt reducera muskelspänning. Utöver detta innehåller de en blandning av kolhydrater som förser kroppen med bränsle i balanserade mängder samt hjälper mot trötthet.

Många kroppsfunktioner är beroende av elektrolyter. Detta innefattar muskelsammandragningar och överföringen av nervimpulser. En optimal prestanda behöver en konsekvent och tillräcklig tillförsel av dessa viktiga näringsämnen. Atleter förväntar sig att deras kropp ska prestera mjukt och på en hög nivå utan avbrott. När vi känner av kramper efter högintensiva träningspass är det kroppens sätt att informera oss om att elektrolytnivåerna är låga och att prestationen har blivit begränsad för en viss tid. Ett tillskott av elektrolyter bidrar inte bara till att förhindra kramper utan hjälper även till att bibehålla specifika kroppsfunktioner på en optimal nivå. Fullpackad med kolhydrater, elektrolyter, vitaminer och antioxidanter gör denna lågkaloriblandning att Du håller dig hydratiserad, hjälper Dig att förebygga näringsbrist samt förhöjer Ditt sportsliga utövande.  


Inta en skopa i ett stort glas eller flaska med vatten/juice (för personer upp till 80kg). Extra portioner kan intas beroende på fysisk aktivitet och kroppsvikt.

Smak: Citrus