Glutamine (300g) - GoldTouchNutrition

223 kr
gluta/300g/st
In stock
+

Glutamin är den rikligaste aminosyran i blodomloppet och i musklerna (över 61% av skelettmuskler är glutamin). Det deltar i många metaboliska processer och är även ett huvudbränsle för tarmarna och hjärncellerna. Glutamin reglerar transporten av kväve till och från muskelvävnaden och etablerar därigenom aminosyrabalans. Studier har visat att L-glutamin har antikatabola egenskaper (det förhindrar eller minimerar muskelnedbrytning) och kan även förbättra ämnesomsättningen.

Även om kroppen har förmågan att skapa glutamin så kan extrem fysisk och psykisk stress (den stress du upplever efter en skada, operation eller tungt träningspass kan öka behovet av glutamin). Att höja glutaminupptaget genom tillskott ökar proteinsyntesen och skynda på läkningsprocessen vid skador och återhämtning.

Under högintensiv träning tenderar blod-och muskelglutaminnivåer att falla medan musklerna är nedbrutna. För att vända på denna effekt måste musklerna matas med näringsämnen och proteinsyntesen måste stimuleras för att bygga nya muskler. Genom att ta L-glutamin får Din kropp följande fördelar:


- Stoppar nedbrytningen av musklerna och stimulerar ny tillväxt (kroppen kan använda glutaminet för att syntetisera protein i musklerna

- Minskar muskelförbrukning (L-glutamin kan minska muskelnedbrytningen, speciellt under perioder där förlust av kroppsfett står i fokus men där musklerna behöver hållas intakta.

- Höjer din kropps förmåga att utsöndra tillväxthormon som hjälper för att metabolisera kroppsfett och stödja ny muskeltillväxt.

- Improviserar atletiskt utövande och återhämtning från uthållighetsträning

- Improviserar cellulär avgiftning och förhindrar infektioner från sportevenemang

- Skyndar på skadeläkning i postoperativa patienter och bibehåller cellvolym samt hydratisering

- Boostar Ditt immunsystem (glutamin är en mycket effektiv tarm-och immunsystemsammansättning) då dessa celler använder glutamin som den föredragna bränslekällan istället för glukos.  


Om Ditt mål är styrka, uthållighet och snabb återhämtning så är glutamin det Du behöver för optimalt utövande

Vikt upp till 80kg: Ta en portion upplöst i ett stort glas eller flaska vatten innan och/eller under träning. Extra intag av produkten kan intas beroende på fysisk aktivitet och kroppsvikt.

Genom att ta glutamin innan ett intensivt träningspass tillför Du kroppen höga nivåer av glutamin i musklerna vilket hjälper dem att sakta ned muskelnedbrytningen. Detta innebär att kroppen kan använda glutaminet i musklerna för att syntetisera protein och bygga muskelmassa.


Smak: Vattenmelon